WAAROM YOGA?

7 redenen waarom yoga te doen

WAAROM YOGA?

Hieronder 7 redenen op een rijtje waarom yoga zo goed voor jou kan zijn.

Vind je dat je je meer mag gaan ontspannen? Vind je dat je te veel stress hebt en ben je zoek je naar een manier om je stress te verminderen? Ben je op zoek naar meer rust en mentale- en fysieke ruimte? Wil je meer uit je hoofd komen? Er zijn allerlei redenen te bedenken. Wat kan het met je doen?

1. Je leert je (fysieke) grenzen kennen

Je bent je vaak niet bewust van je lichaam en je ademhaling. We negeren onze (vermoeidheid)klachten en gaan maar door. Een yogales geeft je tenminste een moment om even in je lichaam te komen en te voelen wat nu is. Om een stapje verder te gaan of een stapje terug. Om even een rustmoment te hebben in de houding die heet balasana (de eindhouding). Op de mat leer je je grenzen kennen en te respecteren. Hoe mooi is dat om mee te nemen naar de wereld buiten de mat.

 

2. Focus op je ademhaling

Tijdens de les word je je ervan bewust dat je veel dieper kan ademhalen. Dat we als we er niet bij nadenken maar oppervlakkig ademhalen. Check nu maar eens hoe het met je ademhaling is. Over het algemeen ademen we onvoldoende uit en sneller weer in.

Yoga laat je dieper in en langer uitademen waardoor de ontspanning toeneemt en het het stressniveau verlaagt.

 

3. Het in het moment aanwezig zijn

Dus in contact met je lichaam zoals het op dat moment is. Focus op het lichaam en voelen waardoor ook gedachtes even op de achtergrond kunnen komen. Een rustmoment.

 

4. Het actief ontspannen van je lichaam

Door yoga ontspant je lichaam door de fysieke inspanning. Dit geldt zowel voor hatha- als voor yin yoga. Bij yin yoga is de fysieke inspanning gericht op het actief loslaten van de spieren waardoor je in het bindweefsel terecht komt waardoor je niet alleen fysiek maar ook mentaal en emotioneel sterker wordt.

 

5. Even prikkels van buiten minimaliseren

De hele dag door krijgen we prikkels van buiten. Een yogamoment is een moment waarbij we deze prikkels kunnen minimaliseren door actief bezig te zijn in je lichaam te komen. Geluiden zullen er altijd zijn, maar uiteindelijk is het leren ze te observeren en terug te keren naar je ademhaling of het voelen van je lichaam in een bepaalde houding. Het trainen van je mind die van alles wat van buiten komt, een gedachte krijgt en daar weer een gedachte bovenop gooit enz. Het bewustwording hiervan en ook dat is yoga, helpt je je mind te kalmeren.

 

6. De stilte opzoeken
Dit kan tijdens een houding of meditatie. Het naar binnen keren, waardoor je je even van de buitenwereld afsluit. Als je even niets hoeft, komen er soms ineens ideeën of inzichten. Verstillen…..

 

7. Het verbetert je lichaamshouding

Door yoga word je je bewuster van je houding en ga je automatisch meer rechtop zitten bijvoorbeeld

En zo kan ik nog wel even doorgaan. Op mijn website vind je er misschien nog meer.

Op mijn website staat ook in het kort de 2 vormen van yoga die ik geef beschreven. Yin yoga en hatha yoga.

 

UITBREIDEN VAN LESSEN IN OKTOBER BIJ YOGATALITY IN VUGHT 

Ik wil mijn lessen gaan uitbreiden. Dus ook lessen gaan geven op maandagochtend, woensdagochtend en een extra yin op woensdagavond. Zie hiervoor mijn website:  http://www.yogatality.nl/news/meld-je-aan-voor-nieuwe-lessen-in-oktober/

Verder is er nog plek in de bestaande lessen, mocht je eerder al een proefles willen doen. Zie hiervoor de lestijden: http://www.yogatality.nl/lestijden/

Je kunt je via het inschrijfformulier aanmelden. Deze is weer gemaakt!!! Of via email yogatality@gmail.com

Ik zie je graag in een van mijn yogalessen in Vught. Vlakbij Den Bosch.

Namasté

Mariëlle

 

 

 

 

Mariëlle Scholten