YOGALESSEN

Yogalessen volgen bij Yogatality in Vught?
a

Yogalessen volgen bij Yogatality in Vught?

Yogatality geeft yin en hatha- yogalessen in kleine groepen voor meer persoonlijke aandacht.

MEER EVENWICHT TUSSEN LICHAAM EN GEEST

Yoga is een inspirerende manier om evenwicht te brengen tussen lichaam en geest. De yogalessen van Yogatality in Vught helpen je lichaam en mind gezond en vitaal te maken en te behouden. Door middel van de lichaamshoudingen word je je bewust van je lichaam, waardoor je even uit je hoofd kan komen en je mind kan kalmeren. De verbinding met je ademhaling kan dit versterken. Het gaat bij yoga niet om de prestatie. Iedereen heeft zijn eigen niveau. Belangrijk bij de yogalessen is aanwezig te zijn in het hier en nu.

Innerlijke rust

Yoga draagt bij aan diepe ontspanning en innerlijke kracht

Flexibiliteit en Kracht

Yoga verbetert de bewegingsruimte in gewrichten en zorgt voor sterkere spieren

(Lichaams-)bewustzijn

Vergroot je (lichaams-)bewustzijn en lichamelijke houding

Yogatality geeft les in Yin yoga en Hatha yoga

Hatha Yoga

Yogatality geeft dynamische Hatha-yoga wat een discipline is uit de Astanga yoga. Het richt zich op de beheersing van de mind via de beheersing van lichaamshoudingen en de ademhaling. Het dynamische staat voor het hard werken met je lichaam vanuit een innerlijke zachtheid. Door middel van houdingen (asana’s) ga je je lichaam beter leren kennen. Je ontdekt wat je mogelijkheden zijn, waar je grenzen liggen en hoe je daarmee omgaat. De hatha yoga lessen van Yogatality helpen je daarbij.

 

YANG/YIN yoga is een combinatie tussen hatha en yin yoga.

Yin Yoga

Yin yoga is een meditatieve vorm van yoga. Yin yoga is gericht op het bindweefsel van de gewrichten. Bindweefsel wordt stugger en droger naarmate we ouder worden. Ook door de dingen die je meemaakt, kan er wat vast zitten in je lichaam. De houdingen worden langer aangehouden met ontspannen spieren, waardoor je in het bindweefsel terecht komt en ruimte gaat ervaren. Uiteindelijk word je fysiek-, mentaal-, emotioneel- en energetisch sterker. Marielle Scholten van Yogatality begeleidt je graag tijdens de yogalessen.

Direct inschrijven voor een proefles?

Ja, graag!