LOVE – PEACE & RESPECT

LOVE – PEACE & RESPECT

Inmiddels al weer bijna een week terug van mijn reis naar Egypte, de Rode zee waar ik de hele week met dolfijnen heb mogen zwemmen. Zeven dagen verblijven op een boot zonder wifi in een mooi gezelschap, bleek al heel snel!

 

Ik kan je vertellen dat zo’n boot met al het luxe van het geen boodschappen hoeven te doen, niet te koken, op te ruimen en dat 3x per dag, al zoveel ruimte geeft om echt tot rust te komen. En iedereen maar afgeven aan die all inclusive hotels hier aan de kust van Egypte. Nee, daar hoorden wij niet bij…….ha ha. Ondertussen werden wij geprogrammeerd met een belletje. Belletje voor ontbijt rond 7 uur, belletje voor start duik, waarbij je je klaar kon maken,  om met de Zodiac naar de dolfijnen te gaan, belletje voor fruithapje, belletje voor lunch, etc. Hoe simpel, ik hoefde niet eens meer op de klok te kijken. Als Pavlov reageerde ik op het belletje geheel vrijwillig natuurlijk!

 

Als je niet uit kijkt, sta je ‘s morgens al op en zit je direct al vol met de agenda van de dag. Al enkele weken voor mijn reis was ik chaotisch en een beetje all over the place. Kon mijn rust niet meer goed vinden om mijn meditatie te doen, terwijl dit juist hetgeen is wat ik zou moeten doen als er die innerlijke onrust is. Ik werd zoveel blood gesteld aan prikkels om mij heen, zintuigelijke prikkels die mij constant in mijn denken brachten. Gelukkig had ik mijn hatha yoga en yin yoga wat mij in mijn lichaam bracht  om zo toch een beetje tot rust te komen. Het denken even te verstillen, want dat is uiteindelijk ook een doel van yoga.

 

En op de boot werd alles ineens heel simpel. Natuurlijk in vergelijking met meditatie waarbij je echt naar binnenkeert en de buitenwereld laat voor wat die is, waren er nog veel prikkels maar beduidend minder dan thuis in alle hectiek waar ik mijn rust even niet meer voldoende kon vinden. Op de boot was er structuur maar geen moeten, geen wifi, gezond eten, zwemmen met de dolfijnen zo’n 4 uur per dag, het doen van powernapjes, boekje lezen, voor me uit staren, yin yoga & hatha yoga beoefenen, mediteren, massage van Tineke, mijn lieve vriendin met wie ik mee ging en ‘s nachts werd ik in slaap gewiegd, en dat allemaal in een omgeving waar de dolfijnen rondzwemmen. Waar je als je naar buiten kijkt omringd bent met het prachtig blauw water, en ‘s nachts de sterrenhemel als je boven op het dek ging liggen. Allemaal ingrediënten om die mind/die gedachtenstroom wat tot rust te laten komen. En gedurende de week lukte mij dat ook steeds beter.

 

Ik kreeg steeds meer energie. Was het door het rusten, geen wifi of ook door de energie die ik van de magische dolfijnen kreeg? In ieder geval werd ik overvallen door de liefde die deze dieren uitstralen. Zoveel liefde en plezier wat je mag zien en voelen als je daar tussen ze ligt te zwemmen. Soms op afstand en soms een één op één moment met een dolfijn. Echt ongelofelijk – ik kan het beeld direct weer voor me zien. Het voelde als een mannetjes dolfijn die naar mij toe kwam zwemmen. In mijn beleving zwommen we wel een minuut lang rondjes en hielden we oogcontact. En toen zwom hij weg en wapperde hij met zijn staart. Ik was ontroerd. Mijn duikbril voelde ineens niet meer waterdicht. De dolfijnen laten zien wat belangrijk is: LOVE – PEACE – RESPECT.  En niet alleen voor anderen maar vooral ook voor jezelf.

 

Naast een traan was het vooral enorm gezellig met de groep. Er was diepgang wanneer jij dat wilde en veel humor en plezier & lol en veel vrijheid. En dit hielp mij ook om in lichtheid te zijn. Gewoon simpelweg genieten van het moment. Dat was ook het enige waar ik op dat moment invloed op had. Dus waarom dan maar niet het er het beste van maken. Er was genoeg tijd om je even terug te trekken. Ik deed zo dagelijks mijn yoga. Hatha yoga boven op de boot was tricky omdat de boot zo deinde dat alles bijna als balans voelde en dus disbalans werd. Uiteindelijk heb ik de hatha yoga losgelaten en ben ik yin yoga gaan beoefenen. De eerste dag alleen en later ook in de vorm van lesgeven en zelf beoefenen. Ik vond het heerlijk en kreeg de smaak te pakken. Wat een mooie studio!!! Iets heel anders dan yoga in Vught.

 

En nu weer terug met beide voetjes terug op de aarde grond. Het nadeinen als ik mijn ogen sloot deze week. Mijn hatha yoga en yin yogalessen weer opgepakt. En als ik dan naar binnen keerde werd ik weer herinnerd aan wat de dolfijnen ons hebben meegegeven LOVE – PEACE & RESPECT. Zeker als ik weer eens te streng ben voor mijzelf ga ik in gedachte weer even terug naar die ene dolfijn. Zo dankbaar!

 

Met dank aan Suus die het georganiseerd heeft vanuit het Levenscollege & Martine met wie we de liefde voor de dolfijnen mochten delen op ‘haar’ boot & natuurlijk de groep die zorgde voor het kersje op de taart.

Mariëlle Scholten