Feel the freedom!

Feel the freedom!

Wat heb ik een bijzondere week achter de rug. Een week van genieten en ontvangen ontvangen en nog meer ontvangen. Het begon op maandag met een uitje met het hele gezin naar Guy Sebastian, een Australische zanger met in Nederland een bekende hit genaamd: “Before I go”. Op het kleine podium van de Melkweg in Amsterdam. Ze wilde mij voor mijn 50e verjaardag verrassen met iets en in dit geval iemand uit Australië, waar ik jaren geleden een belangrijk deel van mijn leven heb doorgebracht. Waar ik de basis heb gelegd voor waar ik nu ben in mijn leven.

 

En zo werd ik deze week ook verrast met een filmpje van toen ik 3 jaar werd. Mijn dochter vond het prachtig die vintage kleding en manier van filmen. Ze zou zo in die tijd willen stappen. Maar ik niet toen ik naar het beeld keek, en het kleine meisje voelde. Zo’n kwetsbaar meisje met ontzettend lieve mensen om haar heen die net hun moeder, schoonmoeder, mijn oma hadden begraven. In het filmpje mocht ik  3 kaarsjes uitblazen omdat ik jarig was. De 3, een belangrijk nummer voor mij. Vanuit mijn numerologie achtergrond heb ik natuurlijk vaak naar de 3 gekeken. De 3 staat voor het speelse kind. Ik was veel te bewust om een onbevangen kind te zijn. De 3 staat ook voor andere eigenschappen zoals, sensitiviteit, intuïtie, emphatisch vermogen, waar ik als kind, puber en jong volwassene last van had. Inmiddels  heb ik het kunnen omarmen en heb ik het leren omzetten naar iets positiefs.

 

En nu ben ik 50 en ben ik trots op waar ik nu sta! Met de 50 op zak, sta ik aan het begin om mezelf nog meer te bevrijden en te uiten. Vrijheid is erg belangrijk voor mij. Ik ben bevrijd omdat ik tegenwoordig mijn stem mag gebruiken en durf te gebruiken. De stem die het kleine meisje van 3 niet had en niet had toen ze ouder werd. Nu mag ik het gebruiken in de yogalessen (hatha yoga en yin yoga) die ik geef. De 5 staat voor vrijheid, flexibiliteit, verandering, communicatie, les geven en nog veel meer. Mezelf nog meer vrij maken van oude overtuigingen die er echt niet meer toe doen. Nog meer laagjes afpellen om dichter bij mijn kern te komen. En ik heb absoluut niet de illusie er ooit helemaal te komen. Daarvoor ben ik nog te veel gehecht aan te veel dingen die ‘niet goed’ voor mij zijn om helemaal zuiver te worden. Dat is ook ok!

 

Mijn verjaardag op woensdag gevierd met familie. En zo werd deze doordeweekse dag een bijzondere dag. Ik ben achterovergeslagen door een magazine dat is gemaakt voor mij en over mij. Wat een werk! En weer mocht ik ontvangen.

 

Op zaterdag werd de feestweek afgesloten met een mooie groep vrouwen bij elkaar. Samen yoga gedaan, gewandeld en geluncht, gelachen en een traantje gepikt.. Het  was intiem  met een waanzinnige groep krachtige vrouwen en mijn lieve stoere man. Ik heb mijn stem gebruikt en mijn hart gedeeld.  Ik heb iedereen voorgesteld en delen van mijn leven in vogelvlucht verteld. Ik heb me kwetsbaar gemaakt en de kracht gevoeld die hierbij vrij kwam. Dit is wat ik mag doen. Ik heb hele mooie woorden van vriendinnen mogen ontvangen waar ik nog lang van zal genieten. Een fantastische lieve man die een onvoorbereide speech uit zijn hart liet komen. Ja, in het spreken is hij mijn voorbeeld. Ik heb hier nog wel papier voor nodig. Ik kom ook van verder zullen we maar zeggen. En dan tot slot nog mijn oudste dochter die namens de kinderen sprak. Diep geraakt, gevoeld en ontvangen.

 

Mijn ouders kwamen aan het einde van de lunch wat het geheel compleet maakte. Hun kleine meisje is nu groot en ik heb hun ‘trots’ mogen voelen. Daar hoef je geen woorden voor te hebben. Toch had ik het als klein meisje en ook toen ik wat ouder was, wel kunnen gebruiken. Nu kon ik ontvangen en genieten van deze trotse ouders die waarschijnlijk altijd trots op mij zijn geweest. Ik heb hun trots niet eerder gevoeld, omdat ik er toen zelf nog niet in geloofde. Ik voel nu de vrijheid om te mogen ontvangen en me niet te laten beperken door oude overtuigingen. I feel the freedom!

Mariëlle Scholten