2018 Een jaar van GROEI

2018 Een jaar van GROEI

2018 stond in het teken van loslaten, focus & uitbreiding (GROEI) bij Yogatality!

Als je een moeder bent van drie prachtige kinderen kom je altijd wel in fases van loslaten en nog meer loslaten. Om niet in alle details te treden is dat wel wat ik groots heb gedaan in 2018. Loslaten betekent ook dat je nieuwe dingen kunnen ontstaan. Hierdoor is er meer ruimte gekomen voor mijn yoga en met name het les geven. In het begin gaf het me vooral afleiding maar al snel ook meer energie door deze focus.

Nieuwe vaste lessen erbij, zoals op donderdagavond de yin yoga bij Yoga in Beweging. Met veel plezier geef ik les bij Judith en val ik bij haar in wanneer ik kan. Drie maanden bij Fitland in Den Bosch t/m half december. Wat een leuke en dankbare groep mensen. De wekelijkse privéyoga in Vught aan een super leuk doofstom meisje/jonge vrouw. Ik help haar haar stress te reguleren door middel van hatha yoga en yin yoga. Het leren loslaten van opgebouwde spierspanning door aandacht in haar lichaam te brengen. Zo fijn dat na bijna twee maanden er al positieve geluiden van haar begeleiders terug zijn gekomen over haar. In het nieuwe jaar ga ik ook gebarentaal leren en specifiek ook voor yoga.

Veel les gegeven ook aan kinderen van Havo-5 & VWO-6. Bijzonder mooi dat de gymdocent van deze school yoga bij kinderen onder de aandacht brengt. En met alle invalmomenten en mijn vaste lessen kwam ik vanaf september gemiddeld op 10 lessen en soms 12 lessen per week. Soms wel 100 mensen stonden er wekelijks op de mat. Iets wat ik het begin van het jaar niet had bedacht. Deze focus voor yoga en het lesgeven en dus investeren in mijzelf is een belangrijke verandering geweest in 2018. En met deze energie die hierbij ontstond was er ruimte en vertrouwen voor GROEI bij Yogatality. Investeren in mijn website en uitbreiding van mijn lessen, zowel hatha yoga in Rosmalen als 3 yin yoga lessen in Vught bij Yogatality.

Nu is het inmiddels al 2019 en zijn de nieuwe lessen van start gegaan. Veel nieuwe mensen zijn begonnen. Ik kijk uit naar een mooi inspirerend 2019 met mooie nieuwe ervaringen.

Mariëlle Scholten